Recompensa pentru indicii relevante in gasirea sotiei unui bancher din sudul Germaniei a fost dublata, ajungand la 100.000 de euro. Maria Bögerl a fost rapita din locuinta sa la 12 mai, in jurul orei 11.00. Femeia de 54 de ani este sotia unui director de la banca Kreissparkasse din Heidenheim, localitate aflata intre Stuttgart si Ulm. Politia cauta eventuali martori si indicii despre locul unde s-ar afla aceasta si masina sa Mercedes clasa A, cu numarul de inmatriculare HDH-MB-770.

Miercurea trecuta, la ora 11.20, sotul femeii a primit un telefon de la rapitor. Persoana a cerut o suma mare de bani, care sa fie depusa intr-un loc din apropierea autostrazii A7, intre Heidenheim si Oberkochen. Pachetul trebuia sa fie marcat cu un steag mare al Germaniei. Sotul s-a conformat instructiunilor, insa banii n-au fost ridicati.

Politia locala a fost informata doar dupa ce incercarea de plata a esuat. Suma ceruta de rapitori n-a fost facuta publica. Politia nu exclude posibilitatea ca acestia sa fi fugit, lasand in urma victima. „Rapitorii n-au ridicat banii si nici n-au mai intrat in contact cu familia“, a spus directorul de politie Volker Lück.

In cautarea femeii, trei sute de politisti din landul Baden-Württemberg au fost mobilizati saptamana trecuta. De duminica, „in fiecare zi sunt mobilizati 100-150 de politisti din zona Heidenheim, intre care si politisti din Göppingen“, a declarat Roland Mattern, purtator de cuvant al prezidiului politiei de interventie din landul Baden-Württemberg.

In zona a mai existat un caz spectaculos de rapire. In anul 1982, fiica unui director de la Sparkasse a fost rapita si ascunsa intr-o sera din Schorndorf, cerandu-se recompensa 2,7 milioane de marci germane. Kidnapperii, carora ulterior li s-a atribuit si rapirea copiilor familiei de bogatasi Schlecker, au fost prinsi dupa cativa ani si condamnati la ani lungi de inchisoare.

Purtatorul de cuvant al politiei din Heidenheim a comunicat marti ca recompensa pentru indicii in gasirea sotiei bancherului a fost dublata, ajungand la 100.000 de euro. Familia oferise inca de saptamana trecuta 50.000 de euro pentru indicii relevante in solutionarea cazului. Ieri au mai fost adaugati 50.000 de euro, din partea bancii Kreissparkasse.

Peste 600 de indicii de la populatie au fost furnizate pana acum politiei, insa se pare ca nici unul nu are relevanta dorita. Miercuri 19 mai, cazul va fi prezentat la televiziunea ZDF germana, la emisiunea "Aktenzeichen XY ... ungelöst", de la ora 20.15. Emisiunea trateaza cazurile de criminalitate nerezolvate, apeland si la concursul populatiei in rezolvarea lor.