Un actor de culoare ce a aparut in numeroase filme sovietice a murit intr-un spital din St. Petersburg, dupa ce a fost batut intr-un posibil atac rasist, au declarat oficiali locali, citati de AFP. Tito Romalio a fost batut pe strada de un barbat, suspectul fiind arestat de politie.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca Romalio, care avea 59 de ani, "a murit la 11 mai la spitalul Alexandrovskaya", dupa ce a fost batut pe strada de un barbat in urma unui conflict. "Suspectul a fost arestat", a anuntat politia.

Reprezentantul politiei nu a oferit detalii suplimentare, insa presa rusa a anuntat ca atacatorul, identificat drept Kamzya Ienikeiev, l-a omorat pe Romalio in urma unui atac rasist.

Romalio, care era de origine braziliana, a inceput sa joace in filme de mic, interpretand roluri in filme sovietice foarte populare in epoca, precum "Aventurile lui Artiom" si "Omul amfibie".

Prietenii sai au declarat, citati de Novaya Ivestia, ca actorul a avut de suferit de-a lungul vietii din cauza rasismului. In Rusia, el a fost mereu numit "negrul" si a trebuit deseori "sa se umileasca" pentru a gasi ceva de munca.

AFP scrie ca africanii si persoanele care nu sunt albe sunt atacati deseori de neo-nazistii rusi. Anul trecut, 74 de persoane au fost ucise in atacuri rasiste in Rusia, in timp ce, in 2008, numarul asasinatelor fusese de 120.