Proiectul de constructie a unei moschei cu mai multe niveluri chiar langa "Ground Zero" - fostul amplasament al turnurilor gemene care s-au prabusit in urma atacurilor de la 11 septembrie 2001 - ii infurie pe locuitorii orasului, relataza Daily Telegraph. Cei care sprijina proiectul sustin ca acesta va transforma, odata cu imaginea strazii din Manhattan, si modul in care americanii interactioneaza cu musulmanii.

Centrul islamic include o moschee, o sala de sport, un teatru si un centru de ingrijire a copiilor si va fi deschis tuturor vizitatorilor pentru a demonstra ca musulmanii fac parte din comunitate.

"Atrocitatea continua," scrie un site dedicat blocarii acestui proiect, nomosquesatgroundzero.wordpress.com. Altii au comparat ideea cu aceea a construirii unui centru cultural german la Auschwitz.

"Scuipa in fata tuturor celor ucisi la 11 septembrie," scrie Blitz, un ziar care se declara "anti-jihad".

Reactiile nu sunt neobisnuite, avand in vedere faptul ca multi newyorkezi acuza Islamul, si nu numai Al-Qaeda sau alte grupari teroriste, pentru atacurile in care au murit aproape 3.000 de oameni.