Cel putin 31 de persoane au murit si 230 au fost ranite in urma noului val de violente care a inceput joi la Bangkok. Un schimb de focuri "intens" a izbucnit in noaptea zilei de duminica in parcul Lumpini, unde s-au strans mai multe mii de protestatari anti-guvernamentali. Violentele s-au petrecut la cateva ore dupa ce guvernul thailandez a lansat un apel pentru oprirea protestelor, insa a refuzat sa accepte medierea ONU in aceasta criza, scrie CNN.

"Nu ne putem retrage acum", a declarat premierul Abhisit Vejjajiva intr-un interviu televizat, sintetizand politica de "totul sau nimic" a guvernului care incearca astefel sa puna capat celor doua luni de proteste ale Camasilor Rosii. Starea de urgenta a fost declarata in alte cinci provincii, care aduc totalul la 22, mai mult de un sfert din tara, scrie Reuters.

Nattawut Saikua, un lider al Camasilor Rosii, a cerut incetarea violentelor si inceperea unor negocieri mediate de ONU, insa guvernul a refuzat oferta. "Daca protestatarii doresc sa negocieze, nu ar trebui sa impuna conditii precum retragerea trupelor", a declarat secretarul general al prim-ministrului, Korbsak Sabhavasu.

Cel putin 31 de persoane au murit si 230 au fost ranite in urma noului val de violente care a inceput joi.