Un grup de someri din Buffalo, statul american New York, i-a transmis un mesaj presedintelui Barack Obama, aflat in vizita in oras, transmite YahooNews. "Am nevoie de o nenorocita de slujba", au scris ei pe un panou publicitar aflat pe ruta coloanei prezidentiale.

Locuitorii din Buffalo au facut apel la presedintele Obama pentru a crea mai multe slujbe, in conditiile in care statisticile indica faptul ca 9.9% din americani sunt someri. Ei au amplasat un panou in care au scris: "Draga domnule presedinte. Am nevoie de o nenorocita de slujba. Punct. Cu sinceritate" si au realizat chiar si o pagina de Internet, www.inafj.org, in care solicita crearea de locuri de munca.

Liderul de la Casa Alba a mers in Buffalo pentru a vorbi despre succesul administratiei sale in crearea de noi locuri de munca. "Presedintele este aici pentru a vorbi despre locuri de munca, ce a facut administratia sa pentru a crea slujbe, ce trebuie sa facem pentru a realiza un mediu in care micii intreprinzatori pot crea locuri de munca. Suntem pe cale sa infiintam mai multe slujbe si mai avem multe de facut".

Criticii sustin insa ca Obama nu a depus prea multe eforturi pentru a-i sustine pe americani sa-si gaseasca locuri de munca. Oficiali de la Casa Alba au aparat insa politica administratiei, spunand ca presedintele Barack Obama depune eforturi serioase in acest domeniu. De altfel, liderul SUA se va deplasa saptamana viitoare in Youngstown (Ohio), unde rata somajului a atins 15.1% in aprilie - cel mai mare procent in ultimii 15 ani. Subiectele abordate de Obama in cursul vizitei sale vor fi "locurile de munca si economia", a anuntat Casa Alba.