Un automat de unde poti cumpara lingouri si monede de aur a fost inaugurat la Emirates Palace, un hotel de lux din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), informeaza arabianbusiness.com. Masina denumita "Gold To Go machine" este placata cu aur de 24 K.

Potrivit informatiilor, de la automat poti cumpara lingouri de unu, cinci si 10 grame de aur, precum si lingouri in greutate de o uncie (circa 28,3 grame).

Automatul distribuie si sase tipuri de monede de diferite greutati, incrustate cu simboluri ale unor tari producatoare de aur, precum Canada, Australia si Africa de Sud.

Thomas Geissler, presedintele companiei Ex Oriente Lux AG, a declarat ca masina "aduce aurul la dispozitia oamenilor… si il demistifica".

Automatul este protejat de mai multe "bariere" de securitate, inclusiv un software ce impiedica spalarea de bani.

"Gold to Go" urmareste pretul aurului pe pietele internationale, avand incorporat un program ce transmite informatii la fiecare 10 secunde. Pretul lingourilor de aur este actualizat astfel la fiecare 10 minute.

Lingourile de un gram de aur costa circa 47 de dolari, cele de cinci grame sunt 206 dolari, in timp ce un lingou de o uncie valoreaza circa 1.264 dolari.