Union Square - o piata din New York situata in apropierea celebrului bulevard Broadway, a fost evacuata din cauza unei masini suspecte. In autovehicul au fost observate cel putin doua canistre cu benzina - informeaza Reuters. Masina a fost inspectata de un robot, iar cladirile din apropiere au fost evacuate. La fata locului au ajuns rapid echipe de genisti si membri ai Serviciilor americane de urgenta.

Un purtator de cuvant al Politiei din New York a declarat, pentru agentia France Presse, ca masina se afla in apropierea unei statii de metrou, intr-o zona foarte populata. Pe portbagajul automobilului marca Oldsmobile era lipit un abtibild cu steagul Statelor Unite.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al politiei a declarat ca in masina nu a fost depistat niciun lucru suspect, accesul in zona urmand sa fie redeschis. A fost identificat si proprietarul masinii: un barbat care a confirmat ca are nevoie de cele doua butelii pentru afacerea sa de familie. El a explicat ca a parcat acolo pentru a merge la un concert in zona.

Politia federala americana a facut, joi, mai multe perchezitii in nord-estul Statelor Unite in cadrul unei anchete privind atentatul esuat de acum doua saptamani, din piata Times Square, din New York. Trei persoane au fost arestate.

"Am obtinut dovezi care demonstreaza ca talibanii pakistanezi sunt responsabili pentru atac", a afirmat procurorul general, Eric Holder in cadrul unui interviu televizat. Acesta a adaugat ca suspectul retinut in acest caz, Faisal Shahzad, un cetatean american nascut in Pakistan, colaboreaza de buna voie cu anchetatorii.