Primul hotel musulman dedicat nudistilor a fost inchis la doar sase zile de la deschidere, anunta BBC News, dupa ce autoritatile locale de inspectie in constructii au sustinut ca unul dintre balcoane nu corespunde cu planurile arhitecturale.

Cei 12 oaspeti ai hotelului de 64 de camere din peninsula Datca au fost mutati intr-o locatie mai conventionala. Proprietarul hotelului spera insa sa modifice rapid balconul si sa-si redeschida afacerea miercuri.

Antreprenorul Ahmed Kosar, un veteran al turismului din aceasta tara, a declarat pentru BBC ca a cautat intotdeauna nise pentru a exploata aceasta industrie, evaluata la 20 de miliarde de dolari. El a luat decizia de a deschide acest hotel dupa ce mai multi clienti europeni cazati in alte locatii pe care le detine si-au exprimat interesul pentru nudism.

Hotelul a fost construit intr-o zona retrasa a peninsulei Datca si ofera clientilor posibilitatea de a face baie dezbracati in piscina sau de a se deplasa cu autobuzul la o plaja unde nudismul este permis.

Ahmed Kosar face acum diligente pentru a-si redeschide hotelul in conditiile in care, spune el, autoritatile nu inchid foarte multe hoteluri din zona care nu au respectat unele din multitudinea de licente solicitate in Turcia.

Constructia hotelului a durat doi ani iar localnicii nu s-au impotrivit acestui demers. Hotelul este deschis doar pentru straini - turcii nu au voie sa se cazeze aici - iar personalul, aproape in totalitate masculin, este imbracat.

Kosar evita discutia legata de posibilitatea ca oficiali ai partidului de guvernamant AK sa se fi aflat in spatele acestei decizii - in conditiile in care aceasta formatiune politica este frecvent acuzata de implementarea ascunsa a unei agende conservatoare musulmane in Turcia.

El avertizeaza insa ca daca proiectul sau va fi blocat in continuare, ia in calcul mutarea intr-o alta tara, precum Croatia sau nordul Ciprului.