Spatiul aerian al Irlandei a fost inchis, marti dimineata, din cauza unui nor de cenusa vulcanica foarte dens provenind din Islanda - a anuntat Autoritatea aviatiei civile din aceasta tara, preluata de France Presse.

Astfel, in intervalul 6.00 - 12.00 GMT, toate sosirile si plecarile avioanelor au fost anulate. Aeroporturile vizate sunt Dublin, Shannon, Galway, Sligo, Ireland West, Donegal, Cork si Kerry. Autoritatile au precizat ca aceste masuri nu vor afecta aparatele care survoleaza Irlanda venind din Marea Britanie si din restul Europei.

De altfel, responsabilii aviatiei britanice au decis, luni, la ora 17.00 GMT, sa inchida spatiul aerian deasupra insulelor Hebride, la vest de Scotia.

Intre timp, autoritatile isladeze au anuntat ca nu se observa nicio schimbare in activitatea vulcanului aflat in eruptie, care arunca afara cantitati mici de cenusa.

Norul de cenusa emis de vulcanul Eyjafjoll din Islanda (situat la 200 km est de Reykjavík) a acoperit cea mai mare parte a continentului european timp de mai multe zile luna trecuta si a paralizat traficul aerian in numeroase tari, provocand pierderi de circa 1,26 de miliarde de euro pentru companiile aeriene.