Brian J. Hogan, persoana care a gasit si a vandut viitorul model Apple iPhone spune ca regreta ca nu a returnat aparatul proprietarului sau, a declarat avocatul acestuia, citat de CNN.

Cunoscutul site gizmodo.com a anuntat saptamana trecuta ca i-a platit lui Hogan 5.000 de dolari pentru prototipul urmatorului model iPhone, pierdut de un inginer de la Apple, intr-un bar din Sillicon Valley. Hogan, in varsta de 21 ani din Redwood City, California, a considerat suma primita de la publicatia online ca o plata pentru a avea acces exclusiv la examinarea telefonului si nu ca o vanzare a dispozitivului.

Gizmodo a publicat povestea bomba pe data de 19 aprilie: un prototip iPhone a fost uitat in barul Gourmet Haus Staudt din Redwood City. Reprezentantii siteului sustin ca au inapoiat prototipul dupa ce au primit o cerere oficiala din partea companiei Apple, insa nu inainte de a dezasambla si de a nota detaliile dispozitivului.

Potrivit avocatului sau, Hogan a fost in acea seara cu prietenii in bar, unde patronul i-a inmanat aparatul gasit pe un scaun. Dupa ce nimeni nu a revendicat aparatul, tanarul si prietenii lui au parasit localul.

Hogan a fost investigat de catre autoritatile locale, insa nu a fost pus sub acuzare. Avocatul barbatului a declarat ca acesta este dispus sa coopereze cu investigatorii.

Conform legilor din statul California, se considera furt daca cineva "gaseste un obiect pierdut in circumstantele in care ar putea identifica proprietarul de drept" si totusi isi insuseste bunul "fara a depune vreun efort pentru a-l gasi pe proprietar si a-i inapoia obiectul".

Cel care a gasit telefonul "este in mod clar privit ca suspect de furt", a declarat pentru siteul wired.com Stephen Wagstaffe, adjunctul procurorului districtului San Mateo.