Un protestatar chinez a aruncat cu o caramida in autocarul in care se afla delegatia juranlistilor romani, in apropierea parcului expozitional Shanghai 2010, fara sa raneasca pe cineva sau sa produca pagube.

Caramida era invelita intr-o panza pe care era scris un mesaj in limba chineza. Pana in acest moment nu se stie ce continea mesajul.

Barbatul a fost imediat imobilizat de doi politisti. Conform primelor informatii, barbatul ar fi bolnav psihic si nu ar exista neaparat un mesaj politic pe care sa il transmita.

Gestul barbatului de a trage atentia a fost oarecum nesabuit, avand in vedere masurile de securtiate stricte de pe strazi si prezenta unui numar mare de forte de ordine.

Expo Shanghai 2010 este cea mai mare expozitie mondiala de economie, mediu de business si comert international din istorie, avand un buget dublu fata de cel al Jocurilor Olimpice Beijing 2008 - 4,2 miliarde de dolari. Deschiderea oficiala va avea loc vineri la ora locala 19.00 (14.00 ora Romaniei), publicul putand sa o viziteze incepand cu sambata, 1 mai.

Pavilionul Romaniei se va deschide pe 1 mai, la ora locala 11.00, ora 06.00 dimineata la Bucuresti, in prezenta Comisarului General al Romaniei pentru Expozitii Mondiale, Ferdinand Nagy.

Tema expozitiei, care se va intinde pe parcursul a sase luni, este "Better City, Better Life".