Un fermier chinez a atacat si ranit cinci copii intr-o gradinita aflata in estul Chinei, inainte de a-si da foc, transmite media de stat de la Beijing, citata de CNN. Incidentul petrecut vineri dimineata este ultimul dintr-o serie de atacuri asupra copiilor in scolile si gradinitele din China.

Potrivit informatiilor, atacatorul a folosit o motocicleta pentru a dobori poarta institutiei de invatamant din orasul Weifang, in provincia Shandong, dupa care a lovit un educator ce incercase sa-l opreasca si a atacat copiii cu un ciocan.

Atacatorul a prins apoi doi copii, inainte de a-si turna benzina pe haine si a-si da foc. Educatorii au reusit insa sa salveze copiii, care au fost transportati de urgenta la spital. Atacatorul, identificat de agentia Xinhua drept Wang Yonglai, a murit.

In China s-au produs in ultimele cateva saptamani mai multe atacuri impotriva copiilor. Ultimul incident a avut loc joi, cand un barbat in varsta de 47 de ani inarmat cu un cutit a ranit cel putin 28 de copii si trei adulti aflati intr-o gradinita din estul Chinei. Cinci dintre copii sunt in stare critica. Cei mai multi dintre copiii raniti aveau doar patru ani. Printre raniti sunt doi profesori si un agent de paza.

Miercuri, un barbat a ranit 15 elevi si un profesor dupa ce a atacat cu un cutit o scoala din sudul Chinei. Opt elevi fusesera ucisi intr-un atac similar, luna trecuta. Atacatorul, Zheng Minsheng, a fost executat in acceasta saptamana.

Dupa un atac petrecut in 2004, la o scoala din Beijing, guvernul a ordonat intarirea masurilor de securitate in scoli. Printre altele, toti vizitatorii trebuie sa se inregistreze, iar persoanele necunoscute nu au voie in perimetrul unei institutii de invatamant.