Departamentul american al Apararii a decis sa revizuiasca normele de restrictionare a femeilor in functii de lupta si sa permita accesul acestora pe submarinele americane. In ciuda preocuparilor din partea criticilor cu privire la viata privata, costuri, precum si la posibilitatea unei activitati sexuale, Marina spune ca este dispusa si capabila sa introduca femei, in lucru, pe submarine. Secretarul Apararii, Robert Gates a aprobat recomandarea si a trimis informarea la Congresul American, care in termen de 30 de zile va putea aproba aceasta masura, informeaza BBC.

Medicii din Mexico City care nu isi vor informa pacientele gravide ca au dreptul legal de a face avort sau care refuza sa indrume femeile catre medici care practica avorturi ar putea fi condamnati la inchisoare. Daca legea va fi aprobata de legislativul local, medicii care nu vor discuta posibilitatea unei intreruperi de sarcina cu o pacienta gravida vor fi supusi unor sanctiuni care includ inchisoarea de la unu pana la patru ani, amenzi si inclusiv pierderea licentei medicale, anunta Foxnews.

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca este impotriva politicii de controlare si planificare a natalitatii si le cere iranienilor sa faca mai multi copii. Ahmadinejad a avertizat ca in 30 ani Iranul va fi blocat de o imbatranire a populatiei, la fel ca in Occident, iar in aceste conditii situatia va deveni periculoasa, informeaza Yahoo News. In prezent, familia iraniana are in medie patru persoane. Presedintele iranian a facut referire la o lege de planificare familiala, adoptata in 1993, care prevede controlarea cresterii populatiei in Iran, dupa ce in perioada post revolutiei islamice din 1979 cuplurile iraniene au fost incurajate sa aiba mai multi copii.

Jurnalist iranian suspectat de trafic de arme, eliberat din arest in Italia. Un jurnalist iranian aflat in detentie in Italia inca de luna trecuta pentru suspiciunea de trafic de arme catre un stat islamic, a fost eliberat din inchisoare si pus sub arest la domiciliu, scrie Reuters.Dupa ce Italia i-a acuzat pe Hamid Masouminejad si pe un alt cetatean iranian ca sunt agenti secreti, relatiile dintre Teheran si Roma s-au racit. Desi cele doua tari au avut legaturi comerciale stranse, premierul Silvio Berlusconi a declarat ca guvernul sau va bloca viitoarele investitii in Iran.

Lider neo-nazist sarb, extradat din Germania. Germania a predat autoritatilor de la Belgrad un lider al unei miscari neo-naziste, plecat din Serbia pentru a evita o pedeapsa cu inchisoarea, scrie expactica. com, care citeaza AFP.Goran Davidovici, liderul gruparii Nacionalni Stroj, a fost condamnat in anul 2006 la o pedeapsa cu inchisoarea de un an pentru raspandirea rasismului si a xenofobiei. Imediat dupa condamnare, Davidovici, poreclit “Fuhrerul”, a fugit in Italia unde a fost arestat in aprilie 2009, dar a reusit sa fuga din nou in Germania, in timp ce autoritatile italiene asteptau de la Belgrad o decizie in privinta cererii de extradare.

28 de copii si trei adulti au fost raniti intr-un atac comis de un barbat inarmat cu un cutit la o gradinita din estul Chinei. Cinci dintre cei 29 de copii, aflati in stare grava au fost transportati de urgenta la spital, dupa atacul comis de barbatul in varsta de 47 de ani. Acesta este al treilea atac petrecut in China, in mai putin de o luna si al doilea, in decurs de 24 de ore, scrie BBC.