Fortele de ordine thailandeze au deschis miercuri focul asupra multimii de protestatari anti-guvernamentali langa capitala Bangkok, folosind atat munitie de razboi cat si gloante de cauciuc, conform CNN. In urma confruntarilor, opt protestatari au fost raniti si un soldat si-a pierdut viata, ucis accidental de focurile politistilor.

Trupele speciale de politie si fortele guvernamentale s-au mobilizat de-a lungul unei autostrazi majore pentru a impiedica avansul unui convoi de protestatari care se indrepta spre un loc unde s-au desfasurat demonstratii anterioare. Fortele de ordine sunt autorizate sa foloseasca gaze lacrimogene daca protestatarii se apropie la mai putin de 100 de metri si munitie de razboi in cazul in care aceasta distanta scade sub 30 de metri.

Demonstrantii, cunoscuti drept "Camasile Rosii", doresc demisia guvernului lui Abshit Vejjajiva, pe care il considera ilegitim si nedemocratic, sustinandu-l pe fostul prim-ministru Thaksin Shinawatra, care a detinut puterea intre 2001 si 2006, cand a fost inlaturat in urma unei lovituri de stat.