Un miliardar chinez si-a donat intreaga avere unei organizatii umanitare pentru ajutorarea saracilor din China, transmite China Daily. Yu Pengnian, care a facut bani pe piata imobiliara, a transferat cele 1.2 miliarde de dolari unei organizatii fondate de el care sponsorizeaza operatiile de cataracta pentru oamenii nevoiasi.

Potrivit informatiilor, miliardarul si-a transferat treptat averea fundatiei Yu Pengnian. Saptamana trecuta, el a anuntat ca a intreprins demersuri pentru a transfera ultimele 470 de milioane de dolari, in bani si proprietati, catre organizatia umanitara. "Aceasta este ultima mea donatie. Nu mai am nimic de dat", a spus Yu Pengnian, care are 88 de ani.

China Daily scrie ca Yu Pengnian Foundation, creata in 2003, sponsorizeaza operatiile de cataracta pentru oamenii nevoiasi din China. In ultimii sapte ani, peste 150.000 de operatii de cataracta au fost realizate cu ajutorul banilor primiti de la miliardarul chinez. In plus, fundatia ofera sprijin material si pentru locuitorii din cele mai sarace zone ale Chinei.

Publicatia precizeaza ca Yu are mai multi copii, care insa nu vor primi niciun ban din averea sa. Miliardarul sustine ca toti copiii sai sunt de acord cu decizia sa de a nu primi bani: "Daca ei sunt mai capabili decat mine, nu e necesar sa le las copiilor multi bani. Daca sunt incompetenti, prea multi bani le va face rau", a spus el.

China Daily scrie ca Yu s-a nascut intr-o familie saraca. El a suferit de cataracta, lucru care l-a determinat sa infiinteze fundatia sa umanitara.