SUA: Actorii majori ai industriei alimentare adera la initiativa privind reducerea consumului de sare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 27 aprilie 2010, 16:51 Actualitate | Internaţional


Saisprezece producatori americani de prim rang ai industriei alimentare au decis sa reduca sensibil cantitatea de sare din produsele comercializate, aderand astfel la o initiativa care urmareste scaderea cu 25% a consumului de sare din Statele Unite ale Americii, relateaza AP, citata de Le Nouvel Observateur.

"Sarea este una dintre cauzele majore ale hipertensiunii, care poate provoca infarcturi", a afirmat primarul New York-ului, Michael Bloomberg, anuntand afilierea acestor societati la National Salt Reduction Initiative, un parteneriat public-privat lansat de municipalitate.

Printre cele 16 companii regasim nume precum H.J. Heinz Co., Kraft Foods Inc. sau Starbucks. Mars Foods a anuntat ca va reduce cu 25%, in urmatorii cinci ani, cantitatea de sare in orezurile Uncle Ben's. Lanette Kovachi, dieteticiana la Subway, a precizat ca lantul de sendvisuri a redus deja cu 30% sarea prezenta in produsele vandute in Europa si va face acelasi lucru si in restaurantele americane.

Heinz a anuntat ca toate ketchup-urile vandute in Statele Unite vor contine cu 15% mai putina sare, incepand cu 1 mai.

Initiativa isi propune ca obiectiv reducerea cu 25%, in urmatorii cinci ani, a cantitatii de sare prezenta intr-o serie de produse alimentare, antrenand astfel o reducere cu 20% a consumului national de sare in Statele Unite.


Citeste mai multe despre   
















374 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Dar zaharul.. (Marţi, 27 aprilie 2010, 17:02)

    Cristi_V [utilizator]

    zaharul cand se decid sa il reduca? Au la zahar produsele alea ale lor de iti e si frica sa mai mananci.
    Probabil si asta e unul din factorii care contribuie la numarul mare de obezi de la ei...
  • +1 (3 voturi)    
    Sarea (Marţi, 27 aprilie 2010, 17:40)

    Radu [anonim]

    Probabil ca americanii a caror lipsa de cultura este epocala, nu au citit basmul: Sarea in Bucate. Este poate bine sa facem doar lucruri sanatoase, la urma de ce mai traim???
  • +2 (2 voturi)    
    Sare (Marţi, 27 aprilie 2010, 17:45)

    Sare [anonim]

    Orice om care a citit o carte de biologie stie ca echilibrul in corpul uman e bazat pe existenta Na si Cl, iar digestia are si ea la baza HCl. Excesul de saruri e oricum eliminat de organism prin transpiratie si urina.
    Deci, daca nu le mai dam la oameni sarea de care au nevoie (o resursa pentru care de altfel s-au batut timp de mii de ani), ce se va intampla de fapt?
    Bagati zahar in loc, ca e mai bun si are si formol. Sau poate se descopera un compus care sa semene cu sarea, cum a fost cazul zaharinei care e cancerigena?
  • 0 (0 voturi)    
    ca sarea-n bucate (Marţi, 27 aprilie 2010, 21:08)

    tomescu [anonim]

    ce INTELIGENTI pai organismul are nevoie de 2400mg sodiu zilnic, problema este cu IG=indicele glicemic, POATE NE EXPLICA SAVANTII AIA ROLULsodiului in anumite reactii...... sau lipsa lui ce genereaza......au si aia PROSTI LOR CU DIPLOMA SAU SUNT DE NOTA 10 pe drept sau pe MERIT
  • 0 (0 voturi)    
    Asa (Marţi, 27 aprilie 2010, 23:11)

    Vizitiul [utilizator]

    Si sa inlocuiti cu HFCS :(


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version