Organizatia al-Qaida a furnizat o inregistrare video care il infatiseaza pe teroristul nigerian Umar Abdulmutallab, alaturi de alti tineri, in timp ce erau antrenati sa lupte, in Yemen. Imaginile arata mai multe persoane inarmate care trag la tinta in steagul Marii Britanii sau in initialele ONU, informeaza ABCnews.

Imaginile confirma declaratiile pe care Abdulmutallab le-a facut in fata FBI-ului. La inceputul anului, acesta a precizat ca 20 de persoane sunt antrenate in prezent, in Yemen, pentru a comite atentate teroriste in Statele Unite ale Americii. In varsta de 23 de ani, Umar Abdulmutallab este acuzat ca a incercat de Craciun sa arunce in aer un avion american.

Inregistrarea include si un mesaj din partea tanarului nigerian, care indeamna oamenii la lupta impotriva "evreilor, crestinilor si a agentilor lor". "Inamicul este pe pamanturile voastre cu armatele lor", continua tanarul. Dupa ce citeste pasaje din Coran, acesta spune: "Dumnezeu spune ca, daca nu ripostati, va va pedepsi si va va inlocui".

Inregistrarea, obtinuta de un jurnalist din Yemen care lucreaza pentru ABC News, este prima care il arata pe Abdulmutallab intr-o tabara a al-Qaida. Chipurile unora dintre persoanele aflate in tabara de instruire sunt blurate de organizatia terorista. "Ceilalti oameni din inregistrare probabil ca sunt cei pe care inca ii cautam", a declarat Richard Clarke, fost responsabil pe probleme de combatere a terorismului la Casa Alba. Nu exista indicatii cu privire la data cand a fost facuta inregistrarea, dar oficialii americani sustin ca Abdulmutallab a fost in Yemen intre august si decembrie 2009.

Abdulmutallab a fost arestat in ziua de Craciun, in Detroit, dupa ce a incercat sa detoneze un dispozitiv explozibil la bordul unui avion al companiei americane Delta. Potrivit martorilor, un alt pasager l-a imobilizat pe presupusul atentator. El a pledat nevinovat la toate cele sase capete de acuzare, printre care si tentativa de omor asupra celor 289 de persoane aflate la bordul aeronavei. Autoritatile americane spun, insa, ca tanarul coopereaza acum cu anchetatorii.