Guvernul interimar al Kirghistanului a anuntat marti ca fostul presedinte Kurmanbek Bakiyev este acuzat de "masacru" si ca executivul a pregatit o cerere de extradare. Belarusul l-a primit pe Bakiyev pe teritoriul sau saptamana trecuta, dupa ce presedintele a fugit din tara in urma unei revolte sangeroase, transmite Reuters.

Dupa protestele din Kirghistan, Moscova a anuntat ca Rusia nu il primeste pe Kurmanbek Bakiyev. "Fostul presedinte al Kirghistanului, Kurmanbek Bakiyev, a fost acuzat de masacru", a declarat Azimbek Beknazarov, vicepremier interimar responsabil pe probleme de securitate. Acesta a precizat ca cererea de extradare va fi trimisa "in cateva zile". Bakiyev ar putea fi acuzat si de abuz de putere, a continuat el.

In urma cu doua saptamani, conducerea interimara a Kirghistanului i-a ridicat imunitatea presedintelui fugar Kurmanbek Bakiyev si l-a avertizat ca va fi arestat, daca nu se preda. 83 de oameni au murit in protestele din 7 aprilie, cand partizanii opozitiei au asediat Palatul Prezidential, l-au luat ostatic pe vicepremier si au preluat controlul asupra televiziunii de stat, intr-o revolta impotriva presedintelui Kurmanbek Bakiyev.