Imaginea presedintilor americani este ca vinul - cu cat trece timpul, cu atat devine mai buna. Dupa ce au analizat evolutia chipurilor de pe bancnotele americane, jurnalistii de la Newsweek au ajuns la concluzia ca presedintii americani par sa fi "intinerit" treptat, iar unele trasaturi faciale le-au fost vizibil modificate.

Bancnota de 20 de dolari pe care se afla portretul lui Andrew Jackson a fost pusa in circulatie in 1928. Aceasta a fost modificata in 1998 si in 2003. In ultima versiune a bancnotei, Jackson nu mai are riduri si nici pungi sub ochi, iar parul sau pare mai ingrijit. In ansamblu, noua imagine a presedintelui este usor mai efeminata decat originalul.

Chipul lui Abraham Lincoln a aparut pe bancnota de 5 dolari in 1923. Aceasta a fost schimbata in 2000 si in 2006. "Noul" Lincoln are o frizura schimbata, sprancene mai putin stufoase si o barba mai ingrijita. Insa, schimbarile cele mai mari sunt la nas si pometi, care au o cu totul alta forma, dand impresia unui barbat mult mai tanar si mai odihnit.

Imaginea lui Alexander Hamilton se afla pe bancnota de 10 dolari din 1914, iar portretul acestuia a fost modificat in 2000 si 2005. In urma schimbarilor, Hamilton nu mai are pungi sub ochi, are un nas mai putin ascutit si pare mult mai tanar si atragator.

Pe bancnota de 50 de dolari se afla chipul lui Ulysses Grant din 1929 si a fost modificata in 1997 si 2004. Pe bancnota de acum Presedintele Grant nu mai are ridurile care il faceau sa para incruntat, are o alta forma a sprancenelor si o privire schimbata.

Biroul de Gravare si Printare din cadrul Trezoreriei SUA sustine ca modificarile au fost facute doar cu scopul de a impiedica falsificarea bancnotelor.