Fostul presedinte american George W. Bush va lansa pe 9 noiembrie o carte de memorii despre cele mai importante decizii pe care a fost nevoit sa le ia ca sef de stat, numita "Decision Points", informeaza Reuters.

Potrivit editurii Crown Publishing Group, cartea se centreaza pe 14 decizii pe care Bush le-a luat in cei opt ani de mandat marcati de atacurile de la 11 septembrie, inclusiv "defectele si greselile, precum si realizarile istorice".

Bush va face si un turneu national pentru a-si promova cartea, care se va vinde cu 35 de dolari.

Fost guvernator al statului Texas, Bush a parasit Casa Alba in ianuarie 2009, lasandu-l in locul sau pe Barack Obama. Nivelul popularitatii sale la acel moment era unul dintre cele mai scazute din istorie, fapt datorat razboaielor din Irak si Afganistan si crizei financiare.

"Presedintele Bush va duce cititorii in casa guvernatorului din Texas in noaptea alegerilor contestate din 2000, la bordul Air Force One pe 11 septembrie in orele care au urmat celui mai devastator atac de la Pearl Harbor, in Casa Alba in momentele dinainte lansarii razboiului in Irak," a precizat editura.

Pe langa deciziile politicile, Bush mai vorbeste in carte si despre decizia de a renunta la bautura, descoperirea credintei si relatiile de familie.