Un important cercetator iranian, implicat in programul nuclear al statului islamic, a cerut azil politic in Israel, informeaza portalul israelian Ynet News. Anuntul a fost facut sambata de Ayoob Kara, vicepresedinte al partidul de guvernamant din Israel, care a refuzat sa ofere mai multe informatii cu privire la identitatea si functia exacta a iranianului.

Oficialul israelian a declarat ca cercetatorul se afla in prezent intr-o "tara prietena" si ca a cerut ajutorul unei israelience de origine iraniana, in incercarea de a contacta autoritatile din Israel.

Kara a mentionat ca a fost contactat personal de israelianca, insa a adaugat ca, in acest moment, este prea devreme pentru a oferi si alte detalii. "Femeia a venit miercuri sa vorbeasca cu noi. Toate informatiile au fost transmise catre biroul primului ministru, autoritatile competente urmand sa se ocupe de acest caz", a precizat oficialul.

"Voi oferi asistenta oricui pentru a inlatura amenintarea strategica si nucleara pe care o reprezinta Iranul la adresa Israelului si a lumii democratice", a mai spus Kara.