Sapte insurgenti au fost ucisi sambata in urma atacului unei drone americane in zona tribala din nord-vestul Pakistanului, la granita cu Afghanistanul, unde raidurile americane vizeaza in mod regulat talibanii aliati cu al-Qaeda, au anuntat oficiali locali, citati de AFP.

Avionul fara pilot a tras trei rachete asupra unui prezumtiv reper al rebelilor la ora locala 21,00 (16,00 GMT) in zona Marsikhel, la 20 de km est de Miranshah, cel mai mare oras al Waziristanului de Nord, potrivit surselor citate.

Waziristanul de Nord, bombardat intens de dronele americane in ultimele luni, este un bastion al talibanilor si gruparilor rebele aliate cu al-Qaeda.

Nationalitatea celor sapte vitime este dificil de determinat, a precizat un inalt oficial al serviciilor de securitate pakistaneze.

In ultimele luni, unitati ale CIA si ale armatei americane amplasate in Afghanistan si-au intensificat considerabil atacurile cu drone in zonele tribale de la granita cu Afghanistanul, dar autoritatile pakistaneze acuza faptul ca aceste lovituri ucid frecvent civili.

Talibanii pakistanezi sunt principalii vinovati de valul de peste 370 de atentate sinucigase si atacuri tip comando care au ucis pana pn prezent peste 3.200 de persoane in Pakistan, in aproape trei ani.

Rachetele trase de dronele Predator sau Reaper au provocat, in 100 de atacuri, aproape 880 de morti incepand cu august 2008, sustin oficiali militari pakistanezi.