Fortele Aeriene britanice au suspendat antrenamentele, dupa ce resturi de cenusa vulcanica au fost gasite in interiorul unui motor al unui avion de lupta Eurofighter Typhoon. Suspendarea antrenamentelor a venit, dupa ce activitatea curselor de pe aeroporturile din Marea Britanie a revenit la normal. Expertii au declarat ca decizia fost luata, din cauza caracterului avioanelor de performanta, care necesita masuri de precautie suplimentare, informeaza The Guardian.

Toate cele sapte avioane Eurofighter Typhoon care au fost ieri in zbor sunt verificate, in prezent, de catre ingineri. Cu toate acestea, reprezentanti ai Ministerului Apararii au declarat ca cenusa nu va afecta operatiunile si, in special, cele doua aeronave gata sa intervina, in situatii de urgenta.

Pe fondul criticilor aspre aduse guvernului din Marea Britanie pentru inchiderea timp de aproape o saptamana a spatiului aerian englez, seful Autoritatii Aviatiei Civile (ASAC) a declarat ca este sigur ca actiunile sale, de a verifica conditiile de siguranta in care se vor desfasura operatiunile, vor fi sustinute de orice ancheta, demarata in situatie de criza. Oficialul a justificat astfel, intarzierea ridicarii restrictiilor de zbor din Marea Britanie, dupa ce numeroase tari din Europa si-au redeschis spatiul aerian.