Cel putin trei persoane au fost ucise si alte zeci au fost ranite, in urma unui sir de atacuri cu grenade in capitala Thailandei, Bangkok. Atacurile cu grenada au fost lansate din zona in care manifestantii anti-guvernamentali, cunoscuti sub numele de "Camasile Rosii", protesteaza de aproape sapte saptamani. Liderii grupului, care cer guvernului sa organizeze alegeri anticipate, au negat orice responsabilitate pentru atacuri, informeaza CNN.

Cinci explozii au fost inregistrate intr-o zona cu soldati inarmati si impanzite de banci, turnuri de birouri si hoteluri. In urma atacurilor violente din zona, trei persoane au fost ucise, in timp ce alte 50 au fost ranite, potrivit echipelor de salvare thailandeze.

Grenadele, lansate dintr-o zona, in care sute de protestatari erau adunati, au fost asemanatoare celor care au lovit trupele guvernamentale, in timpul unui conflict sangeros, care a ucis 25 de persoane, pe 10 aprilie.

Autoritatile au convocat o intrunire de urgenta cu inalti oficiali ai statului, dupa atacurile de joi seara, rezultate in urma a mai multor saptamani de proteste, care vizeaza rasturnarea administratiei guvernamentale.