Chiar daca a demisionat, presedintele Kirghistanului inca se mai considera seful de drept al statului. Conform CNN, Bakiyev a declarat: "Ca presedinte si garant al Constitutiei nu ma dezic de responsabilitatea catastrofei prin care trece poporul meu si sunt dispus sa-mi asum aceasta responsabilitate".

Kurmanbek Bakiyev a fost imediat contrazis de Edil Baisalov, seful interimar al Guvernului: "Presedintele a fost scos din Kirghistan la presiunile Statelor Unite, Rusiei, Kazakhstanului si O.S.C.E. si a inmanat scrisoarea de demisie reprezentantilor acestora." Intre timp, Bakiyev a apelatla comunitatea internationala sa nu recunoasca autoritatea actualei conduceri a tarii, numindu-i pe membrii acesteia "banditi".

Momentan, Kurmanbek Bakiyev se afla in Belarus, iar presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko a declarat ca nu va permite nimanui o ofensa impotriva presedintelui Kirghistanului.

Pe de alta parta, Edil Baisalov spune ca fostele state sovietice, cum ar fi Kirghistan si Belarus au semnat un acord care sa permita extradarea suspectilor penal de la o tara la alta, Bakiyev urmand a fi pus sub acuzatie.