Hotelul Normandie din Los Angeles s-a relansat marti pentru o categorie speciala de clienti - fumatorii de canabis, in aceeasi zi in care zeci de mii de americani au sarbatorit ziua nationala neoficiala a marijuanei, relateaza AFP. Statul California urmeaza sa voteze legalizarea consumului recreational de canabis in cadrul unui referendum care va fi organizat in noiembrie.

Ziua de 20 aprilie, sau 4/20 - de la "420", un fel de cod pentru consumul de canabis - a fost instituita ca sarbatoare pentru fumatorii de marijuana, care s-au strans in diferite locuri publice si si-au aprins tigarile, fara a fi impiedicati de autoritati. Cei mai multi s-au adunat in fata magazinului iGrow din Oakland si au avut ocazia sa castige un joint urias sau sa faca turul unei sere unde se cultiva canepa indiana.

Hotelul Normandie, gandit de Dennis Peron, lider al eforturilor de legalizare a consumului de marjiuana, va oferi pachete speciale de 420 de dolari, pentru doua zile, si "nu vei avea nevoie de un prosop la usa" pentru a ascunde mirosul specific.

Nu se stie exact, deocamdata, daca un client care vrea sa stea la acest hotel va avea nevoie de prescriptie medicala pentru a fuma si a cumpara marijuana, asa cum cere in prezent legea in California si alte 13 state americane.

Hotelul are in hol automate de gustari, pentru cazul in care clientilor li se va face foame in mijlocul noptii. Moto-ul hotelului este "Uita de Amsterdam … Toate drumurile duc la Normandie."

Potrivit unui sondaj Associated Press - CNBC, tot mai multi americani considera ca marijuana are beneficii medicale si guvernul ar trebui sa permita utilizarea acesteia.

Pe scara nationala, 55% dintre americani sunt impotriva legalizarii acestui drog.