Medicii de la clinica unde a fost internat fostul presedintele al Comitetului International Olimpic, Juan Antonio Samaranch, au anuntat, marti seara, ca viata acestuia este in pericol, neexistand deocamdata "un pronostic favorabil" privind starea de sanatate a acestuia.

"Starea de sanatate a lui Samaranch este grava, el suferind de insuficienta coronariana acuta, pentru care nu se poate emite, pentru moment, un pronostic favorabil. Nu putem fi optimisti din cauza varstei sale si a maladiilor cronice de care sufera. Exista un risc vital pentru Juan Antonio Samaranch care poate dura intre patru si sapte zile", a declarat, marti, Rafael Esteban Mur, director al sectiei de medicina interna din cadrul spitalului privat "Quiron" din Barcelona, scrie Mediafax.

Rafael Esteban Mur a mentionat, totodata, ca medicii ar putea deveni mai optimisti dupa 48 de ore de la internarea lui Samaranch.

"Cele mai multe accidente survin in primele 24 de ore in astfel de cazuri. Domnul Samaranch se afla la terapie intensiva si este intubat. Ne aflam intr-un moment dificil, sperand totusi intr-o evolutie favorabila in urmatoarele ore, pentru a sti daca exista posibilitatea unei recuperari sau nu", a mai spus Esteban Mur.

Juan Antonio Samaranch a fost internat de urgenta, marti dupa-amiaza, la spitalul privat din Barcelona. In varsta de 89 de ani, fostul presedinte al CIO a fost internat de mai multe ori in ultimi ani, ultima data, in octombrie 2009, dupa ce s-a simtit rau in timp ce se afla la Monaco.

In 2007, Samaranch a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace, iar in 2001 a stat mai mult timp in spital, cu diagnosticul oboseala cronica, dupa ce a parasit presedintia CIO.

Juan Antonio Samaranch a fost presedintele CIO in perioada 1980-2001, iar in acest moment este presedintele de onoare al forului olimpic.