Un site ismalic avertizeaza creatorii sitcom-ului animat South Park ca s-ar putea confrunta cu o razbunare violenta, pentru ilustrarea Profetului Mahomed intr-un costum de urs, in timpul unui episod difuzat de Comedy Central saptamana trecuta, anunta FoxNews.

RevolutionMuslim.com a postat avertismentul, in urma difuzarii celui de-al 200-lea episod South Park, care includea o caricatura a Profetului Mahomed deghizat intr-un costum de urs. Site-ul a postat, de asemenea, o fotografie a lui Theo van Gogh, un regizor olandez, care a fost ucis in 2004, dupa ce a realizat un documentar despre violenta impotriva femeilor musulmane.

Autorii materialului mentioneaza calitatea de avertisment, si nu de amenintare, in ceea ce-i priveste pe realizatorii serialului. Acestia au declarat ca materialul a fost postat pentru a creste nivelul de constientizare a actiunilor de acest gen si ca fotografia lui van Gogh explica de fapt, severitatea consecintelor ilustrarii lui Mahomed.

In avertismentul postat de RevolutionMuslim.com se face referire si la posibilitatea ca Parker si Stone sa fie, inclusiv, ucisi pentru ofensa adusa lui Mahomed. Site-ul are, de asemenea, in vedere un protest impotriva show-ului, care l-a infatisat ironic pe Profet si intr-un episod, difuzat pe 4 iulie, 2001.

Alaturi de avertisment, se afla si o inregistrare audio a unei predici a lui Anwar al- Awlaki- un preot de origine americana, suspectat ca se ascunde in Yemen- care vorbeste despre asasinarea unor persoane care il batjocoresc pe Profetul Mahomed. Postul include si in link cu trimitere catre o poveste din Huffington Post, care da detalii despre conacul detinut de Stone si Parker in Colorado.

Un purtator de cuvant Comedy Central a declarat pentru FoxNews ca, in prezent, reteaua nu doreste sa comenteze cu privire la acest avertisment.

Episodul poate fi vizionat aici.