Oficialii Facebook au decis sa nu instaleze "butonul de panica" pe site-ul lor, dupa o intrunire la sediul central din Califonia, in ciuda criticilor aduse de ofiterii englezi, privind protectia copilului, transmite TimesOnline. Jim Gamble, presedintele Centrului de Protectie Online a Copilului (CEOP), s-a intalnit cu actionarii site-ului de socializare saptamana trecuta, la Washington, unde le-a prezentat cazuri de abuzuri asupra copiilor, in care site-ul a fost exploatat de agresori.

Desi propunerea de adaugare a butonului de panica a fost aplaudata si sustinuta de trei partide politice importante si institutii de caritate, cele doua parti nu au ajuns la o intelegere.

In urma unor consultari cu experti in internet si retele de socializare, reprezentantii Facebook au ajuns la concluzia ca un buton sau o pictograma, cu functia de semnlare a "panicii", nu este cea mai buna solutie pentru mentinerea starii de siguranta.

Acestia si-au explicat decizia, spunand ca persoanele vulnerabile nu realizeaza pericolul in care se afla, atunci cand sunt contactate online de un strain.

Agentia pentru protectia copilului din Marea Britanie a facut presiuni pentru ca Facebook sa adauge "butonul de panica", dupa ce moartea unui adolescent a fost pusa in legatura cu acest site.