"Astazi, privite din aer, unele parti din Detroit arata ca o zona de razboi", spune comentatorul, in timp ce camera video arata imagini din "ceea ce este probabil cel mai dezolant oras din America". Echipa emisiunii "Dateline" de pe canalul NBC s-a deplasat in Detroit (Michigan), pentru a realiza un reportaj despre metropola americana, una dintre cele mai afectate de criza economica.

Ziaristul Chris Hansen a realizat un reportaj in Detroit, despre care se afirma ca "este probabil unul dintre cele mai dezolante orase din America".

Iar imaginile filmate din elicopter dezvaluie conditia dificila in care se afla metropola. "Astazi, privite din aer, unele parti din Detroit arata ca o zona de razboi", afirma comentatorul, care prezinta apoi cateva lucruri ce dezvaluie starea "cenusie" a orasului american: numarul locuitorilor a scazut la jumatate fata de 2000; exista 400 de magazine de bauturi dar doar opt supermarketuri; metropola are zeci de hectare de pamant cu cladiri abandonate etc.

Cel mai dezolant oras american

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Hansen afirma ca "orasul este practic tinut in viata de aparate". Primarul Dave Bing vorbeste apoi despre planul sau ambitios de a demola 10.000 de cladiri si de a rastrange limitele orasului pentru a economisi bani. Potrivit lui Bing, planul sau este conceput pentru o perioada de 10-20 de ani.

"Se va intoarce Detroitul la zilele de glorie din prima jumatate a secolului 20? Probabil ca nu. Va fi el capabil sa evite falimentul total si sa-si revina de pe marginea distrugerii totale? Nimeni nu stie. Ceea ce e evident e ca Motor City are in fata un drum foarte, foarte lung ca sa redevina in primul rand o imagine a fostei sale identitati", se spune in material.

Primarul Dave Bing vorbeste despre planul sau.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy