Seful Executivului de la Sofia, Boiko Borisov, a criticat statul bulgar despre care a spus ca s-a transformat intr-un aparat urias de furat de la proprii sai cetateni, transmite Novinite. Intr-un interviu pentru canalul de televiziune bTV, Borisov a spus ca statul este implicat intr-o schema de jaf la scara uriasa: "pe de-o parte, statul participa in aceasta schema, in timp ce, pe de alta parte, nu are niciun fel de influenta".

Premierul bulgar a declarat ca este foarte dificil sa gasesti candidati de calitate pentru pozitii manageriale de top, deoarece acestia nu doar ca nu indeplinesc conditiile, dar, imediat dupa ce sunt numiti, sunt anchetati pentru coruptie si alte infractiuni.

In opinia lui Borisov, oamenii s-au adaptat foarte bine la mecanismul de jaf creat dupa sfarsitul comunismului, in urma cu 20 de ani.

Borisov a facut aceste comentarii in contextul discutiei despre numirea Annei-Maria Borisova in fruntea Ministerului Sanatatii. El a afirmat ca nu o cunostea pe Borisova inainte sa o propuna pentru post, insa s-a bazat pe recomandarile pozitive despre munca ei desfasurata in mai multe tari.