Procurorii Sectiei de Urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme au primit documentele solicitate autoritatilor judiciare din Singapore in cazul diplomatului Silviu Ionescu.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, autoritatile din Singapore au raspuns solicitarii partii romane si au transmis actele medico-legale intocmite in cazul victimelor, documentele privind cercetarea la fata locului a accidentului in care a fost implicat Silviu Ionescu in decembrie 2009, precum si declaratiile martorilor.

Pe 2 februarie, fostul diplomat roman la Singapore, Silviu Ionescu, a fost oficial pus sub urmarire penala de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. In consecinta, raporturile de munca cu MAE ale lui Silviu Ionescu au fost suspendate potrivit legii romane, pana la finalizarea investigatiei.

Silviu Ionescu, fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, este acuzat de autoritatile din aceasta tara ca a provocat, in decembrie 2009, un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua. Una dintre victime, Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian si a murit in ziua de Craciun, iar ceilalti doi pietoni au fost, de asemenea, raniti.