Norvegia, prima tara care a inchis spatiul aerian miercuri seara, a ridicat duminica restrictiile. Italia si Austria isi vor redeschide aeroporturile luni dimineata. Danemarca amana cu 6 ore deschiderea spatiului aerian, pentru luni dupa-amiaza, iar Marea Britanie mentine restrictiile pana luni seara.

Marea Britanie mentine restrictiile pana luni seara, la ora 19.00 (21.00 ora Romaniei). Autoritatile britanice au spus ca vor continua sa evalueze starea vremii si vor emite un nou comunicat luni, la ora 2.00.

Danemarca a extins interdictia de zbor cu 6 ore, astfel ca aeroporturile daneze vor ramane inchise pana luni la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei) a anuntat duminica seara autoritatea aviatica Naviair, citata de AFP.

Germania va mentine restrictiile de zbor pana luni la ora 14.00 (15.00 ora Romaniei).

Italia, pe de alta parte, va redeschide spatiul aerian cu o ora mai devreme fata de cum anuntase anterior. Astfel, aeroporturile italiene se vor redeschide luni dimineata, la ora 7.00, (8.00 ora Romaniei).

Austria isi va redeschide aeroporturile luni dimineata, la ora 6.00 (7.00 ora Romaniei). Autoritatile au mentionat insa ca spatiul aerian ar putea fi inchis din nou, in functie de directia de deplasare a norului de cenusa.

Olanda a anuntat ca va mentine restrictiile de zbor pana luni dimineata la ora 8.00 (9.00 ora Romaniei).

Norvegia a deschis inca de duminica seara toate aeroporturile principale.

Spania si-a redeschis toate aeroporturile duminica. Un purtator de cuvant de la autoritatea aviatica spaniola a anuntat ca cele 17 aeroporturi spaniole au fost redeschise duminica, in jurul orei 15.30 (16.30 ora Romaniei), cu 5 ore mai devreme decat se anuntase anterior.

Spatiul aerian romanesc va fi redeschis partial luni dimineata, la ora 9:00, in ciuda faptului ca Guvernul a decis, duminica la pranz, ca acesta sa ramana inchis pana luni la ora 12:00. Primele aeroporturi deschise vor fi cele din Timisoara si Arad. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Marin Anton a declarat ca luni de la ora 15:00 ar putea fi redeschise aeroporturile din Bucuresti, Craiova si Constanta.

Vulcanul islandez a dat peste cap intreaga lume, mai multe evenimente fiind anulate sau amanate din cauza paralizarii traficului aerian. Mult asteptata lansare a hotelului Armani din Dubai care urma sa aiba loc pe 21 aprilie a fost amanata pana pe 27 aprilie. De asemenea, un summit intre UE si Pakistan care ar fi trebuit sa aiba loc miercuri la Bruxelles a fost amanat, a declarat o sursa sub conditia anonimatului pentru AFP.