Proliferarea relatiilor sexuale nelegitime este una dintre cauzele cresterii numarului de cutremure, a afirmat ayatollah-ului Kazam Sedighi, de la Teheran. "Catastrofele naturale sunt rezultatul propriului nostru comportament', a spus el. 'Multe femei incorect imbracate ii strica pe tineri, iar cresterea numarului de relatii sexuale nelegitime contribuie la producerea a tot mai multe cutremure", este de parere ayatollahul iranian, citat de Agerpres.

Clericii conservatori acuza adesea nerespectarea tinutei vestimentare islamice stricte de catre o parte a tinerelor iraniene, mai ales la Teheran si in marile orase ale tarii.

"Nu avem altceva de facut decat sa ne conformam regulilor islamului", sustine ayatollahul Sedighi, amintind recentele afirmatii ale presedintelui Mahmud Ahmadinejad, care a avertizat asupra riscurilor unui seism la Teheran.

Sedighi a adaugat ca "este necesar un efort colectiv" pentru rezolvarea problemelor societatii, provocate de "cresterea varstei pentru casatorie si numarul de divorturi".