Eurocontrol, agentia europeana insarcinata cu siguranta traficului aerian, a anuntat ca 63.000 de zboruri au fost anulate in Europa incepand de joi. Agentia afirma ca duminica au operat doar 4.000 de zboruri, din totalul celor 24.000 inregistrate in mod normal. In acest context, presedintia spaniola a Uniunii Europene a anuntat ca luni va avea loc o videoconferinta speciala a ministrilor transporturilor din tarile uniunii, pe marginea crizei aeriene provocata de noriul de cenusa vulcanica provenit din Islanda, transmite AFP.

Eurocontrol a anuntat duminica ca numarul zborurilor anulate in ultimele patru zile a fost de 63.000. Spatiul aerian este inchis in urmatoarele tari: Austria, Belgia, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, cea mai mare parte a Frantei, cea mai mare parte a Germaniei, Ungaria, Irlanda, nordul Italiei, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Slovacia, nordul Spaniei, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.

Presedintia spaniola a Uniunii Europene a anuntat ca luni va avea loc o videoconferinta speciala a ministrilor transporturilor din tarile uniunii, pe marginea crizei aeriene provocata de noriul de cenusa vulcanica provenit din Islanda.

Ministrul spaniol al transporturilor, Jose Blanco, a declarat ca discutiile ar putea avea loc in timpul reuniunii Eurocontrol, agentia europeana insarcinata cu siguranta traficului aerian.

Blanco a afirmat ca le-a oferit omologilor sai europeni posibilitatea de a folosi aeroporturile din Spania care nu sunt afectate de restrictiile aeriene ca alternativa la escalele facute in Europa.