Premierul rus Vladimir Putin a socat sambata angajatii de la o farmacie din provincie, unde a intrat sa verifice personal daca acestia respecta regulile legate de preturile medicamentelor, transmite AFP. "Vizita lui Putin la farmacie pare sa fie ultimul show media pus la cale de autoritati pentru a arata ca omul de fier din Rusia lupta pentru interesele oamenilor simpli in mijlocul efectelor crizei economice", scrie AFP.

Putin, acompaniat de ziaristi locali, a intrat intr-o farmacie din Murmansk, si s-a interesat de pretul antiviralului Arbidol.

"Clientii nu se plang? Respectati regulile in ceea ce priveste medicamentele esentiale?", i-a intrebat Putin pe farmacistii care pareau socati.

Potrivit informatiilor, farmacistul a inceput sa caute prin lista ce stabileste preturile maxime cu care farmaciile au dreptul sa vanda medicamente considerate "vitale" de catre guvern. "Suntem un pic nervosi. N-avem oaspeti ca dumneavoastra in fiecare zi", a spus farmacistul, la care Putin a replicat: "Nu ne grabim".

Intr-un final, farmacistul i-a demonstrat premierului ca vinde Arbidol la un pret mai scazut decat cel stabilit de stat.

AFP scrie ca vizita de sambata aminteste de una intreprinsa de Putin la un supermarket din Moscova, unde le-a cerut managerilor sa reduca preturile.

Unii experti afirma ca premierul cauta sa-si mentina ridicata rata popularitatii, pentru a-si pregati terenul in vederea alegerilor prezidentiale din 2012, unde ar putea candida.