Reprezentanti ai 21 de companii bulgare din domeniul constructiilor protesteaza, miercuri, la poligonul american de la Novo Selo, din cauza salariilor neplatite, transmite Novinite. Demonstratia de miercuri vine la o saptamana dupa un protest similar, cand 150 de persoane in masini si utilaje de constructii au manifestat in zona “Petolachkata", o importanta intersectie aflata in sudul Bulgariei.

Potrivit informatiilor, companiile bulgare de constructii ar trebui sa primeasca 3.8 milioane de leva (1.9 milioane de euro) pentru munca depusa pana in prezent. La protestul celor 21 de companii din sud-estul tarii participa si o firma din Burgas, care ar trebui sa primeasca sase milioane de leva (circa 3 milioane de euro) de la gigantul german “Bilfinger Berger.”

Protestatarii bulgari sustin ca poligonul de la Novo Selo este ilegal, deoarece nu are autorizatie de constructie si control. Ei solicita ca locatia sa fie inchisa, pana la obtinerea intregii documentatii necesare.

Novinite scrie ca demonstrantii au protestat la “Petolachkata” purtand lozinci pe care scria: "Vrem dreptate!", "Cine i-a permis companiei Bilfinger Berger sa fie deasupra legii?", "Cat timp vor finanta constructorii bulgari compania Bilfinger Berger si armata americana?".

Protestatarii sustin ca indiferenta partenerilor americani si germani este "umilitoare". Ei au cerut US Corps of Engineers, care a finantat proiectul, sa controleze felul in care se respecta contractul.

Constructorii bulgare au amenintat ca vor bloca complet “Petolachkata" daca nu vor primi un raspuns de la Ministerul Apararii.