Polonezii continua sa isi planga mortii, in urma accidentului aviatic de sambata, in care si-au pierdut viata presedintele tarii, Lech Kaczynski si sotia acestuia, Maria. Miercuri au fost repatriate corpurile neinsufletite ale altor 30 de victime. Potrivit France Presse, responsabilul polonez a refuzat sa dea publicitatii identitatea victimelor, pe motiv ca familiile lor trebuie sa fie primele informate. La ceremoniile funerare, carevor avea loc la sfarsitul saptamanii, vor participa zeci de sefi de stat si guvern, intre care presedintii Barack Obama, Nicholas Sarkozy, Dmitri Medvedev.

Sute de persoane au asiatat la sosirea avioanelor militare care au transportat sicriele victimelor de la Smolensk. Sicriele au fost transportate fiecare de catre soldati, in timp ce o garda dadea onorul.

In acest timp, mii de polonezi au asteptat la rand ore in sir pentru a aduce un ultim omagiu presedintelui polonez Lech Kaczynski si sotiei sale. Sicriele celor doi sunt depuse in palatul prezidential de la Varsovia.

Sicriul cu trupul neinsufletit al fostei Prime Doamne a Poloniei, care si-a pierdut viata in accidentul aviatic de sambata din Rusia, a fost adus la Varsovia, marti, in jurul orei 11:30, ora Romaniei, a anuntat televiziunea publica poloneza. Cadavrul sau a fost identificat abia luni, dupa verigheta pe care o purta.

Corpul neinsufleţit al presedintelui polonez a fost depus la capela din palatul prezidential.

Autoritatile au anuntat ceremonii oficiale de stat, pentru toate victimele, pentru ziua de sambata, scrie AFP.

Rude ale victimelor au zburat in Rusia pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, dar in cazul multora va fi nevoie de testele ADN pentru ca sunt desfigurate.