Imagini dramatice din timpul luptelor de strada de la Bangkok, surprinse de un cameraman Reuters cu putin timp inainte de a fi ucis, au fost date publicitatii de agentia de stiri. Jurnalistul Hiro Muramoto a fost impuscat mortal sambata, in timpul ciocnirilor sangeroase din capitala thailandeza, dintre fortele de ordine si protestatarii anti-guvernamentali.

In imaginile captate de cameraman se poate vedea cum soldatii thailandezi sunt surprinsi de un atac al demonstrantilor (autointitulati "Camasile Rosii"), cel putin patru persoane fiind ranite. Intrucat violentele escaladeaza, soldatii deschid focul impotriva protestatarilor.

Cameramanul, care continua sa filmeze printre manifestanti, este ucis la scurt timp, fiind impuscat in piept.

Potrivit Reuters, aparatul de filmat a fost returnat agentiei de catre protestatari.

Hiro Muramoto, de nationalitate japoneza, lucra de 15 ani la biroul din Tokyo al agentiei de presa Thomson Reuters. Avea 43 de ani si era tatal a doi copii.

21 de oameni au fost ucisi in protestele de la Bangkok din acest weekend, potrivit autoritatilor. 17 victime provin din randul civililor, intre care si Hiro Muramoto, in timp ce fortele de ordine au pierdut 4 oameni. Conform Serviciului Medical de Urgenta din Bangkok, alte 870 de persoane au fost ranite.

"Camasile Rosii" cer demisia premierului Abhisit Vejjajiva, dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate.