Trupul neinsufletit al primei doamne poloneze, Maria Kaczynska, a fost identificat dupa verigheta pe care o purta si ar putea fi adus in tara in cursul zilei de marti, a declarat un oficial al cancelariei prezidentiale, citat de Reuters. Pana in prezent au fost recuperate 87 de cadavre. La bordul avionului prabusit sambata s-au aflat 96 de persoane.

Corpul sotiei presedintelui polonez nu fusese inca identificat duminica, motiv pentru care nu a fost repatriat alaturi de sotul ei.

"Dorim sa aducem in tara trupul Primei Doamne cat mai curand posibil", a declarat Jacek Sasin."Nu va fi posibil astazi desigur, dar maine la pranz este probabil".

Trupul neinsufletit al presedintelui polonez a ajuns inca de dumnica dupa amiaza in Varsovia, la bordul unui avion de transport care apartine aviatiei militare a Poloniei. Presedintele in exercitiu, Bronislaw Komorowski, premierul Donald Tusk si alti inalti oficiali polonezi au fost prezenti pe aeroportul militar, unde au primit in cadrul unei scurte ceremonii religioase sicriul care poarta trupul neinsufletit al lui Lech Kaczynski.

Un avion in care se aflau presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia acestuia, Maria, guvernatorul Bancii Centrale din Polonia - Slawomir Skrzypek, seful Statului Major - Franciszek Gagor si alti demnitari polonezi s-a prabusit sambata dimineata in apropierea aeroportului Smolensk, din vestul Rusiei. Delegatia poloneza urma sa mearga la Katyn pentru a comemora asasinarea a mii de ofiteri polonezi in al doilea Razboi Mondial.

Ministerul de externe al Poloniei a declarat ca, la aterizarea pe aeroportul militar din Smolensk, avionul prezidential s-a lovit de varfurile copacilor din apropiere din cauza cetii dense. Avionul efectua o cursa pe ruta Varsovia - Smolensk, iar la bordul acestuia se aflau 96 de persoane. Nicio persoana nu a supravietuit.