Comisia speciala de ancheta al Procuraturii Rusiei a anuntat ca, potrivit datelor preliminare, catastrofa aeriana in urma careia si-a pierdut viata presedintele Poloniei nu a fost determinata de probleme tehnice.

"Datele au fost descifrate, am efectuat o analiza preliminara, care va fi urmata de una mai detaliata la Moscova. Dar repet - inregistrarea de care dispunem confirma ca avionul nu a avut probleme de ordin tehnic", a declarat seful comisiei, Aleksandr Bastyrkin, citat de RIA Novosti.

Fostul presedinte al Poloniei, Lech Walensa, a estimat ca pilotul avionului TU-154M al presedintelui Poloniei ar fi "putut actiona din ordinul cuiva". Pilotii care deservesc aparatul guvernamental sunt profesionisti cu un ridicat grad de calificare si "este greu de presupus ca ei pot actiona de capul lor incercand, o data si inca o data, sa aterizeze in conditii de ceata", a spus el. Inainte de a trage concluzii pripite privind cauzele tragediei, "trebuie sa asteptam concluiza oficiala a comisiei speciale", a adaugat el, citat de agentia K2Kapital.