Trupurile neinsufletite ale tuturor persoanelor care au murit in tragedia aviatica din Smolensk, Rusia, au fost recuperate, a anuntat ministrul pentru Situatii de Urgenta, Serghei Shoigu, citat de AFP. "In acest moment, trupurile tuturor celor care au murit in accident au fost recuperate si sunt transportate la Moscova", l-a anuntat ministrul pe premierul rus Vladimir Putin, care a mers la locul tragediei.

Vladimir Putin a anuntat apoi ca anchetatorii trebuie sa identifice cauzele accidentului cat mai rapid. "Trebuie sa facem totul pentru a stabili cauzele acestei tragedii, in cel mai scurt timp posibil", a declarat fostul lider de la Kremlin. Vladimir Putin a mers sambata impreuna cu alti inalti demnitari rusi la Smolensk, unde a avut loc accidentul in care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski.

Premierul rus a fost numit in cursul diminetii de presedintele Dmitri Medvedev seful comisiei speciale care investigheaza prabusirea avionului. Premierul polonez Donald Tusk este si el asteptat sa soseasca in Smolensk. Cei doi lideri s-au intalnit in acelasi oras in urma cu doar trei zile si au participat impreuna la ceremoniile de comemorare a masacrului de la Katyn. O intalnire vazuta ca un pas important in relatiile dintre cele doua state.

Vezi aici lista celor morti in dezastrul aviatic de la Smolensk.