Moartea presedintelui polonez Lech Kaczynski l-a "devastat" pe fratele sau geaman, Jaroslaw Kaczynski, fost premier si presedinte al Partidului Lege si Justitie (PiS). Mesajul a fost transmis de purtatorul de cuvant al formatiunii politice, Mariusz Blaszczak, citat de AFP. "Jaroslaw Kaczynski este devastat de aceasta tragedie, dar infrunta realitatea", a declarat acesta.

Presa din Polonia scrie ca Jaroslaw, seful partidului de opozitie, este in drum spre locul unde a avut loc accidentul aviatic, in Rusia. Mama presedintelui polonez, Jadwiga Kaczynski, in varsta de 84 de ani, a fost internata in spital intr-o conditie de sanatate grava in urma cu mai bine de o luna. "Nu stiu daca doamna Kaczynski a fost informata cu privire la tragedie", a declarat Blaszczak pentru AFP.

In 2005, Lech Kaczynski a devenit al treilea presedinte polonez ales democratic, dupa caderea comunismului in 1989. Impreuna cu fratele sau geaman a format un tandem politic ce a guvernat Polonia din iulie 2006 pana in noiembrie 2007, cand Jaroslaw Kaczynski si-a dat demisia din functia de prim-ministru.