Mii de polonezi s-au strans sambata in fata Palatului prezidential din Varsovia, pentru a deplange moartea presedintelui Lech Kaczynski, intr-un tragic accident aviatic in Rusia, relateaza AFP.

Oamenii indurerati depun trandafiri albi si rosii, aprind lumanari si se roaga in fata sediului presedintiei, unde drapelul national a fost coborat in berna.

"Mi se pare ireal, tot nu-mi vine sa cred", spune Katarzyna, o poloneza de 32 de ani, inca socata de tragedie.

"Este o pierdere imposibil de compensat. Cei care au murit erau oameni cumsecade", spune indurerata Janina Sebastinow, in varsta de 78 de ani, care a venit sa depuna flori in piata din centrul capitalei poloneze.

Polonia a decretat sapte zile de doliu national, in memoria celor 96 de victime ale tragediei aviatice in care si-au pierdut viata presedintele Kaczynski, prima doamna si numerosi oameni politici de rang inalt.

Si in Rusia, presedintele Dmitri Medvedev a declarat ziua de luni zi de doliu pentru Polonia. "Luni, 12 aprilie, Rusia va tine o zi de doliu national", a anuntat Medvedev, potrivit RIA Novosti.

Presedintele polonez Lech Kaczynski, guvernatorul Bancii Centrale, seful Statului Major si alti inalti demnitari polonezi au murit in aceasta dimineata, dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit in Rusia.

Polonezii depun flori si lumanari la sediul presedintiei
Polonezii depun flori si lumanari la
sediul presedintiei
Foto: Reuters
Doliu in Polonia
Doliu in Polonia
Foto: Reuters