Presedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat ca premierul Vladimir Putin sa conduca ancheta in cazul tragediei aviatice, in care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczinsky. Este vorba despre o comisie speciala, creata la cateva ore de la accident, din ordinul specific al liderului de la Kremlin.

Potrivit purtatorului de cuvant al directiei de ancheta, comisia speciala creata din ordinul presedintelui Dmitri Medvedev are ca scop clarificarea circumstantelor dezastrului. La bordul avionului presedintelui Poloniei, Lech Kaczinsky, care s-a prabusit in regiunea Smolensk, se aflau 132 de persoane.

Lech Kaczinsky era cunoscut pentru pozitiile sale impotriva politicii de la Kremlin. In timpul conflictului armat dintre Rusia si Georgia, Lech Kaczynski a pus la dispozitie site-ul presedintiei poloneze pentru publicarea de informatii din surse georgiene. Presedintele polonez a fost unul dintre cei mai duri contestatari europeni ai lui Vladimir Putin si Dmitri Medvedev.

In acest context, ordinul lui Medvedev prin care ancheta tragediei este pusa in mana premierului Putin este un semnal ca Rusia vrea in acest moment sa acorde tot sprijinul necesar pentru elucidarea cauzelor accidentului si sa demonstreze ca Rusia nu a avut nicio implicare in tragedie, sustina analistii.