Autoritatile canadiene vor efectua o serie de teste pentru a determina daca un sapun pe care este imprimata o zvastica a fost fabricat din ramasite umane provenind de la victime ale Holocaustului, dupa cum afirma reclama produsului. Sapunul a fost confiscat saptamana trecuta dintr-un magazin de curiozitati din centrul Montrealului, la sesizarile unor grupuri de evrei scandalizati, scrie AFP.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca rezultatele sunt asteptate intr-una din zilele urmatoare. Proprietarul magazinului este un evreu ce pretinde ca sapunul a fost facut din grasime umana apartinand celor ucisi in timpul Holocaustului si ca l-a cumparat de la un fost soldat. Pretul cerut pentru controversatul obiect este de 300 de dolari.

Desi istoricii au desfiintat ipotezele conform carora nazistii au fabricat pe scara larga sapun din ramasitele victimelor Holocaustului, nu a fost negat faptul ca Germania ar fi experimentat procesul de fabricatie al produsului din grasime umana provenita din lagarele de concentrare in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial.