Transilvania era cat pe ce sa devina stat american. Nu este vorba despre regiunea din Romania, ci despre zona care astazi formeaza statul Kentucky. A existat cu acest nume aproximativ un an, pana cand Congresul a votat impotriva crearii acestui stat. El ar fi urmat sa se invecineze cu Tennessee, Missouri, Illinois si Indiana.

Informatia a fost publicata intr-un amplu material de postul public de radio american NPR, plecand de la volumul "State pierdute: Adevaratele Povesti despre Texlahoma, Transylvania si alte State care nu au fost niciodata", realizat de Michael J. Trinklein.

Lucrurile se intamplau in timpul celui de-al treilea presedinte al Statelor Unite ale Americii, Thomas Jefferson, care a venit cu o serie de idei de nume pentru statele americane, propuneri care nu s-au materializat niciodata. Ideea denumirii statului Transilvania nu are nicio legatura cu Romania, ci cu terminatia "sylvania", foarte populara la acea vreme si care in limba engleza inseamna "regiune impadurita placuta".

Daca propunerea ar fi avut succes, Kentucky s-ar fi numit astazi Transilvania. "Da, Transilvania este numele unei regiuni din Europa de est, unde se spune ca a trait Dracula. Dar nu acesta este lucrul despre care vorbim", scriu jurnalistii americani.