Un fost episcop catolic de origine germana, Georg Muller, a admis ca a abuzat de un minor in urma cu 20 de ani, a anuntat miercuri biserica catolica din Norvegia.

"Biserica catolica din Norvegia este socata dupa ce a aflat ca un fost episcop, Muller din Trondheim, in sudul tarii, a recunoscut ca este vinovat de abuz sexual asupra unui minor si ca acesta a fost motivul pentru care si-a parasit postul anul trecut”, arata un comunicat al bisericii citat de AFP.

Georg Muller, in varsta de 58 de ani, nascut langa Trier in Germania, a renuntat la postul sau anul trecut, motivand atunci ca este nepotrivit pentru munca pe care o facea.

Potrivit cotidianului Adresseavisen, care a publicat primul povestea, totul s-ar fi petrecut acum 20 de ani, cand Muller a fost un preot din Trondheim. Victima a fost un baiat din cor, care are acum in jur de 30 de ani. El a primit daune din partea bisericii.

Anuntul vine dupa o serie de dezvaluiri compromitatoare la adresa clericilor catolici implicati in cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor.