Cel putin 75 de soldati indieni au fost ucisi, marti, in statul Chhattisgarh, aflat in estul Indiei, in urma unor atacuri realizate de rebelii maoisti, a anuntat un oficial local, citat de AFP. Potrivit informatiilor, 120 de soldati aflati intr-o misiune de patrulare au fost atacati de rebeli in regiunea Dantewada.

Atacurile de marti au provocat cele mai mari pierderi trupelor indiene, de la inceputul ofensivei impotriva maoistilor, in 2009.

Raman Singh, ministrul-sef al statului, a declarat ca soldatii au fost atacati de rebeli in timp ce patrulau in Dantewada, o zona cunoscuta ca bastion al maoistilor. Fortele trimise in ajutor au fost si ele atacate de sute de rebeli inarmati.

AFP precizeaza ca alti sapte ofiteri din asa-numita Central Reserve Police Force (CRPF) au fost raniti in urma ambuscadelor.

Un inalt oficial din politia indiana, vorbind sub protectia anonimatului, a afirmat ca rebelii au lansat cel putin doua atacuri impotriva soldatilor.

Premierul indian Manmohan Singh, care a declarat mereu ca gruparile extremistilor de stanga sunt cea mai mare amenintare la adresa Indiei, s-a declarat "socat si indurerat din cauza acestui incident ingrozitor".