Un om de afaceri din Rusia, ale carui activitati au starnit furia prim-ministrului Vladimir Putin, intentioneaza sa construiasca un complex hotelier urias la Soci, orasul unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna din 2014. Telman Ismailov "a auzit dorintele autoritatilor ruse si este pregatit sa ofere aproximativ 10% din necesarul de spatiu printr-un hotel, pentru Olimpiada de la Soci", scrie presa de la Moscova, citata de AFP.

Potrivit publicatiei Vedomosti, care citeaza surse guvernamentale, hotelul pe care Telman Ismailov vrea sa il ridice ar cuprinde 4.000 de camere. Pana in prezent, insa, afaceristul a semnat doar un acord general pentru a investi in orasul rusesc. Kommersant scrie ca intregul complex hotelier va costa aproximativ 300 de milioane de euro.

Ismailov a construit un complex comercial vast in Moscova, care a fost criticat pentru ca nu respecta standardele sanitare si pentru prezenta unor marfuri contrafacute. A inaugurat apoi cu fast un hotel de lux in Turcia, eveniment care a atras mania lui Vladimir Putin, ce a lansat un mesaj dur impotriva promovarii produselor falsificate. Centrul comercial din Moscova a fost inchis la cateva luni de la discursul lui Putin, iar Ismailov a parasit Rusia.

In luna decembrie, Vladimir Putin a declarat insa ca nu s-a opus construirii de hoteluri in Turcia, ci ca ar prefera sa vada ca astfel de fonduri sunt investite in Rusia, mai ales la Soci.